Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

In de maand augustus kocht ik weer relatief veel boeken, maar ik heb me voorgenomen om vanaf september het aantal boeken te kopen dat ik de maand ervoor gelezen heb en alles mooi te noteren in de boekenwinkel als een boek me interesseert. Dit wil dus zeggen dat ik in de maand september vier boeken mag kopen, aangezien ik in augustus vier boeken heb gelezen. Dus dit wordt doordachtere keuzes maken en er ook langer bij stilstaan bij wat ik zal kopen. Zo hoop ik ook wat sneller door mijn te lezen-stapel te geraken, want die begint nu toch wel enorme proporties aan te nemen.

In augustus bracht ik een bezoekje aan de boekenmarkt op de Ajuinlei, waar ik toch leuke koopjes heb gedaan. Het aanbod aan de Ajuinlei is toch wel vrij divers en ik heb er enkele boeken uitgekozen die mij interessant leken. Siegfried van Harry Mulisch en M Train van Patti Smith kocht ik op het gevoel, omdat ik denk dat ik het wel mooie boeken zal vinden, maar dit weet ik pas zeker wanneer ik de boeken gelezen heb. En ik kocht ook nog Het lot van de familie Meijer van Charles Lewinsky. Dat boek werd mij aangeraden door een vriend en het was eigenlijk een koopje dat ik dus niet kon laten liggen.

Book Haul augustus 2018 Ajuinlei

Vervolgens deed ik ook koopjes in de Hypermarkt Carrefour in Sint-Kruis. Deze Hypermarkt wordt een Carrefour Market en alle spullen waarvoor ze geen plaats meer hebben in de kleinere winkel, moeten weg en zo ook de boeken die aan 60% korting stonden. Deze kans kon ik niet laten liggen en dus kocht ik twee boeken die mij interesseerden. De avond is ongemak van Marieke Lucas Rijneveld is een aanrader geweest in De Wereld Draait Door, dus dit kan eigenlijk enkel maar een goed boek zijn, alhoewel ik ook al minder positieve commentaren heb gelezen. Ik kocht ook Gesprekken met vrienden van Sally Rooney in het teken van mijn Europese Literatuur Prijs 2018 project, want dit boek staat op de longlist voor deze prijs.

Book Haul augustus 2018 Carrefour Sint-Kruis

In augustus kocht ik in de Fnac ook enkele boeken en een film. Ik heb me laten verleiden om The Post te kopen. Ik had getwijfeld om deze film te gaan bekijken in de cinema, maar ik ben uiteindelijk niet geweest en ik zag deze staan in de Fnac en heb hem gekocht. Nu nog de tijd vinden om eens uitgebreid te kijken naar alle films die ik nog heb staan, want ik zal nog een tijdje zoet zijn, aangezien ik amper nog tv kijk, aangezien ik quasi iedere avond lees.

Ik kocht ook drie boeken in de Fnac, namelijk: De gewichtlozen van Valeria Luiselli, Hoe Proust je leven kan veranderen van Alain de Botton en Vaarwel, Columbus van Philip Roth. Van Valeria Luiselli heb ik nog niets gelezen, maar wel al positieve commentaren gelezen, dus ik ben eigenlijk wel benieuwd hiernaar. Alain de Botton en Philip Roth ken ik een beetje beter, maar ik heb nog niet veel van hen gelezen, maar ik vind hen wel interessante schrijvers van wie ik meer wil lezen.

Book Haul augustus 2018 Fnac

In de Standaard Boekhandel kocht ik ook enkele boeken toen ik om mijn tijdschriften ging. Ik kocht er Stilte vinden van Amber Hatch, Juliette, of het geluk van boeken van Christine Féret-Fleury en De droomlijst van Julien Sandrel. Stilte vinden sprak mij enorm aan, omdat het soms moeilijk is om een momentje rust te vinden in alle hectiek van de dag, dus het lijkt me wel een boeiend boekje. Over Juliette, of het geluk van boeken las ik al enkele positieve recensies, en ik denk dat het wel een leuk tussendoortje moet zijn om tussen twee dikkere boeken te lezen. De droomlijst kocht ik vooral omwille van het verhaal, want het verhaal van dit boek intrigeert mij.

Book Haul augustus 2018 SBH

In augustus kocht ik ook weer enkele boeken op mijn werk. Ik kocht in het teken van mijn Europese Literatuur Prijs 2018 project Het leven in tijden van vrede van Francesco Pecoraro en Tijl van Daniel Kehlmann. Verder kocht ik ook In dromen lieg je niet van Malin Persson Giolito en De polyglotte geliefden van Lina Wolff en omdat ik binnenkort nog eens iets in het Frans wil lezen, kocht ik alvast Une vie à t’attendre van Alia Cardy en Mémé dans les orties van Aurélie Valognes.

Book Haul augustus 2018 Werk

In september gaat het er dus om om doordachte keuzes te maken, zoals een boek kopen voor mijn Europese Literatuur Prijs 2018 project of iets dat ik echt wil lezen. Ik ben begonnen met een lijst aan te leggen van boeken die ik graag zou willen kopen en ik zal deze lijst om de zoveel tijd eens overlopen om te zien of ik na een paar maanden nog steeds dat boek wil kopen. Het zal niet gemakkelijk zijn, maar ik denk wel voordeliger voor mijn spaarpot. Het zal geen gemakkelijke oefening worden, maar alle begin is moeilijk en alles went. En misschien helpt het ook al wat als ik minder langsga in boekenwinkels…