Tags

, , , , , , , , ,

We zijn ondertussen halverwege maart, maar dat wil niet zeggen dat ik geen leesstapeltje voor deze maand heb klaargestoomd. Ik heb ondertussen al één van de vijf boeken uit, namelijk Jij zegt het van Connie Palmen. Een recensie volgt nog. Mijn selectie voor deze maand bestaat uit drie romans en twee non-fictie boeken. Mijn keuze voor de romans is Jij zegt het van Connie Palmen, Frankenstein van Mary Shelley en Au revoir là-haut van Pierre Lemaitre. Jij zegt het koos ik omdat ik eindelijk eens iets van Connie Palmen wil lezen die toch wel een grote naam is in de Nederlandstalige literatuur. Verder koos ik voor Frankenstein omdat dit het boek is voor de leesclub van maart. Ik las het vorig jaar reeds, maar ik vond het zo’n mooi boek dat ik het nu nog eens opnieuw lees en ten slotte koos ik voor Pierre Lemaitre omdat ik nog eens iets in het Frans wil lezen. Dit jaar is één van mijn doelstellingen meer in andere talen lezen en dit zou mijn eerste boek in het Frans zijn dit jaar.

Voor de non-fictie koos ik voor Mazzel Tov van Margot Vanderstraeten. Dit boek werd vorig jaar enorm gehypet en nu is het ook brandend actueel met het antisemitisme dat de nieuwsberichten overheerst. En tot slot koos ik ook nog voor Voor het eerst van Herman van Veen. Dit boek is een boek over ouder worden en alles dat daarbij komt te kijken en aangezien ik dit jaar 30 werd, lijkt dit mij een ideaal boek om te wennen aan die nieuwe voordeur.

Mijn leesmaand maart startte dus alvast goed en ik hoop nog veel meer te kunnen lezen deze maand. In ieder geval wens ik iedereen die dit leest een toffe, boekrijke leesmaand toe!