Tags

,

Wie zich Jurassic Park van Steven Spielberg (1993) herinnert, weet dat het mogelijk is om via het DNA de dinosauriërs weer tot leven te roepen. Jurassic World is het vierde deel in deze serie en werd geregisseerd door Colin Trevorrow. Jurassic World speelt zich 22 jaar na de gebeurtenissen van de eerste film af op hetzelfde eiland. Jurassic World kent een grote bekendheid als succesvol themapark met alle pracht en praal. Gray (Ty Simpkins) en Zach (Nick Robinson) Mitchell worden door hun tante Claire Dearing (Bryce Dallas Howard) uitgenodigd om naar Jurassic World te komen. Claire is organisatrice in het park en heeft echter geen tijd voor haar neefjes en laat ze achter bij een nany. Gray en Zach zijn daar echter niet mee opgezet en proberen de toegewezen nany dan ook kwijt te geraken en zelf het park te verkennen.

De film zou echter de film niet zijn als de genetici van Jurassic World geen nieuwe dinosauriër introduceren om zo het park nog aantrekkelijker te maken. Niemand mag de samenstelling van deze dino weten, maar het gaat om een genetisch gemodificeerde hybride, namelijk de Indominus Rex. Wanneer de Indominus Rex de beveiliging misleidt en weet te ontsnappen met alle gevolgen van dien, wordt de film onheilspellend spannend. Wanneer Claire dan ook nog eens ontdekt dat de nany haar neefjes kwijt is geraakt, is het hek helemaal van de dam. Claire blijft echter niet bij de pakken zitten en gaat samen met Owen Grady (Chris Pratt), de trainer van de Velociraptors op zoek naar hen.

Ik herinner me nog goed de eerste Jurassic Park, maar de twee daarop volgende films zijn minder in mijn geheugen gegrift. Jurassic World is zeker een waardig vervolg en zit vol spanning en actie. Het is een film dat van begin tot einde weet te boeien door de interessante verhaallijn en de verwikkelingen. Op sommige momenten zat ik echt op het puntje van mijn stoel omdat de spanning zodanig opgedreven werd. De eerste beelden van het park tarten iedere verbeelding. Het is het walhalla voor dinsorauriërliefhebbers en voor de dino’s zelf. Zo’n ingenieus en modern themapark had ik nog nooit gezien. De creatie van de Indominus Rex en zijn ontsnapping zorgen ervoor dat het verhaal in een versnelling komt en zeker ook met Gray en Zach die spoorloos verdwenen zijn. Er is dus voldoende spanning en actie en zeker ook met de getrainde Velociraptors die zorgen voor net dat iets meer. Alleen het einde is een beetje ongeloofwaardig, wanneer er drie verschillende dinosauriërs nodig zijn om de Indominus Rex te doden. Dat was er net iets over.

Jurassic World is dus een uitstekende film om een hele avond met de familie mee te vullen vol spanning en actie!

Jurassic World werd na de release de meest succesvolle film uit de Jurassic Park-serie. De film werd geregisseerd door Colin Trevorrow (13 september 1976) die vooral bekend was van de indie film Safety Not Guaranteed (2012). Steven Spielberg hielp bij de productie van de film en Trevorrow nam dus de regie op zich. De film werd aangekondigd in januari 2013 door Universal Studios en de release was voorzien in de Verenigde Staten in juni 2014. De film verscheen uiteindelijk pas een jaar later in de zalen. Bij release werd de film vooral positief onthaald bij het grote publiek en de cijfers liegen er niet om. Het was de meest bezochte film in de landen waar hij in première ging en dertien dagen na de première van de film had hij al één miljard dollar opgebracht, een wereldrecord! De film werd voor vele prijzen genomineerd, maar sleepte slechts enkele prijzen in de wacht. De film staat nu echter wel op de vijfde plaats van de lijst van de meest succesvolle films ooit en dat is zeker en vast terecht! Jurassic World is toch zeker een must see voor fans van het eerste uur, maar eigenlijk is het een film voor jong en oud, die de legende levend houdt dat het toch mogelijk is om oud leven weer tot leven te roepen.

Algemene info

Regie
Colin Trevorrow
Scenario
Rick Jaffa, Amanda Silver, Colin Trevorrow, Derek Connolly en Michael Crichton
Cast
Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Gray en Zach Mitchell
Productie
VS 2015
Taal
Engels
Duur
124 minuten