Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

November

Een beetje laat, want ik zat wat achter met mijn Book Hauls. In november kocht ik weer vrij veel boeken, want in november is het Boekenbeurs in Antwerpen, waar ik echt wel mijn slag geslagen heb. Ik heb in totaal 7 boeken gekocht op de boekenbeurs en één gratis gekregen bij de stand van Bookspot. Ik kocht Het goddelijke monster van Tom Lanoye, omdat ik nu eenmaal meer van Lanoye wil lezen na Sprakeloos gelezen te hebben, Echt contact is niet de bedoeling van Connie Palmen, van wie ik ook echt meer wil lezen, Mise en place van Margot Vanderstraeten, die ik toch ook wel een goede schrijfster vind, De vogels van Tarjei Vesaas, omdat het me aangeraden werd en Scandinavisch is, Een kleine geschiedenis van de wereld van E. H. Gombrich, omdat het slechts €5,00 kostte, Joe Speedboot van Tommy Wieringa, omdat ik nu eenmaal eens iets van Wieringa moet lezen en tot slot Bruggenbouwers van Jan Guillou, omdat ik dit onlangs ontdekt heb en het ook Scandinavisch is. Het boek Kies je gelukkig van Bas Kast kreeg ik dus gratis op de stand van Bookspot.

Verder bracht ik ook een bezoekje aan Het Paard Van Troje en kocht ik er een non-fictie boek van Martha Nussbaum: De nieuwe religieuze intolerantie. Volgens mij is dit wel een zeer actueel boek, dus interessant om eens te lezen.

Verder bracht ik ook een bezoekje aan de Walry en kocht ik er drie boeken: The Children Act van Ian McEwan, De dochter van Crusoe van Jane Gardam en Onder een koperen hemel van Stefan Hertmans. Ik kreeg ook een gratis boekje van Jane Gardam bij mijn aankoop van De dochter van Crusoe, namelijk Zwaan. The Children Act kocht ik omdat het me een interessant verhaal lijkt en ik zou ook heel graag de recente verfilming van dit boek eens willen zien. Het boek van Jane Gardam kocht ik, omdat ik Een onberispelijke man van haar een mooi boek vond en wel wat meer van haar wil lezen en de poëziebundel van Stefan Hertmans kocht ik, omdat ik dit jaar wat meer poëzie wil lezen. In het begin van het jaar ging dit vrij goed, maar nu ligt het een beetje stil.

En tot slot kocht ik ook nog een aantal boeken op het werk: De kant van Swann van Marcel Proust, Du côté de chez Swann van Marcel Proust, Klem van Ish Ait Hamou en Vuurtorenwachter van Camilla Läckberg. De boeken van Proust kocht ik voor een Proust-projectje dat ik waarschijnlijk deze zomer zal doen, maar ik wil graag Proust ooit eens lezen en als het nu niet lukt, dan zal het zeker één van de komende jaren zijn. Het boek van Ish Ait Hamou kocht ik omdat ik wel een fan ben van Ish als mediafiguur. Ik heb het boek Als je iemand verliest die je niet kan verliezen reeds gelezen en Klem is eigenlijk de kortfilm gebaseerd op dat boek. Het boek Klem bevat dan het verhaal Als je iemand verliest die je niet kan verliezen met nog wat extra’s van de film. Dus ik ben hier eigenlijk wel benieuwd naar. En tot slot kocht ik Vuurtorenwachter van Camilla Läckberg om mijn collectie te vervolledigen, want ik verzamel nu de hele reeks en heb ook al een deel gelezen omdat ik deze reeks heel graag wil lezen.

Voor december zou ik zeggen dat ik wat minder boeken zou kopen, maar eigenlijk heb ik toch wel weer het een en ander gekocht in december. Dit volgt hieronder.

December

In december heb ik, zoals hierboven gezegd, weer tamelijk veel boeken gekocht en heb ik ook een paar boeken cadeau gekregen met de eindejaarsperiode.

Op het Boekenfestijn in Gent kocht ik een vijftal boeken: Ik kom terug van Adriaan Van Dis, De monogrammoorden van Sophie Hannah gebaseerd op Agatha Christie, Dat weet je niet van Jens Christian Grøndahl, De uittocht der muzikanten van Per Olov Enquist en Het drama van de afhankelijkheid van Connie Palmen. Deze keer vond ik op het Boekenfestijn niet echt veel dingen die mijn ‘meug’ waren, maar de boeken die ik gekocht heb, leken me toch interessant. Ik hoop de volgende keer op toch een betere selectie van boeken op het Boekenfestijn, want nu vond ik het een beetje teleurstellend, maar over mijn aankoop ben ik wel tevreden.

Ik bracht ook eens een bezoekje aan de Standaard Boekhandel en ik kocht er de volgende boeken: De horizon van Wiesław Myśliwski en Buiten de orde van Tomas Espedal. Het boek van Myśliwski kocht ik nog in het teken van mijn Europese Literatuurprijs-project, maar ik vrees dat ik die van 2018 niet meer zal afwerken. Ik ben wel aan het kijken om het misschien iets minder ambitieus aan te pakken in 2019 en enkel de shortlist te lezen. Buiten de orde kocht ik omdat het verhaal mij intrigeert en ook omdat Espedal een Scandinavische schrijver blijkt te zijn.

Verder kocht ik op het werk ook nog een paar boeken. Zo kocht ik Hoe lees je een boek van Virginia Woolf en 12 regels voor het leven van Jordan B. Peterson. Twee boeken die mij zeer interessant lijken en die ik wel graag zal lezen, denk ik.

En tot slot kreeg ik ook nog enkele boeken cadeau tijdens de eindejaarsperiode, namelijk Volgens Proust van Henk Steenhuis en Bert Bukman, een boek met allerlei vragen om jezelf beter te leren kennen en The Crimes Of Grindewald van J.K. Rowling.

En kocht ik ook iets voor mezelf tijdens de eindejaarsperiode om meer bekend te geraken met klassieke muziek en in dit geval opera: Iedereen opera van Sylvia Broeckaert.

En mijn voornemen voor het nieuwe jaar is natuurlijk minder boeken kopen! 😊