Tags

, ,

Aangezien we waarschijnlijk toch een hele zomer niet veel omhanden zullen hebben (festivals en andere activiteiten die niet door zullen gaan), wil ik mijn coronamaatregelen voorop stellen om de ‘triestige’ zomer te overleven.

 1. Ik las tijdens de lockdown periode reeds 11 boeken, weliswaar sommige van 100 à 200 pagina’s (wat niet dik is). Ik wil hier tot aan het einde van de zomer zeker nog eens zoveel boeken gelezen hebben, maar misschien ook hier en daar een iets lijviger boek. Dus mijn doel is lezen, lezen en nog eens lezen.
 2. In het kader van boeken, wil ik ook eens mijn boeken inventariseren en kijken wat ik heb en wat er weg mag. Hiervoor zou ik dan nog moeten kijken hoe ik ze weg wil doen. Geef ik ze weg aan vrienden of familie of zou ik beter ze gewoon in één keer naar een tweedehands winkel zoals de kringwinkel of de Oxfam boekenwinkel brengen? Hier moet ik nog over nadenken.
 3. Als vervolg op mijn leesplannen, wil ik ook graag enkele boeken in andere talen lezen: Engels, Frans, Spaans en Zweeds. Dit om mijn talen toch een beetje te onderhouden.
 4. Toch weer eens die start to run sessies hervatten. Ooit in een ver verleden was ik hier al eens mee begonnen en had ik de eerste reeks ook samen met een vriendin afgewerkt. Maar in het kader van meer bewegen, overweeg ik de reeks opnieuw te beginnen. In het kader van meer bewegen volg ik al online yogalessen. En ik wil ook graag wat meer gaan wandelen.
 5. Zoveel mogelijk proberen te koken en vooral gezond en gevarieerd koken. Ik ben tot nu toe al redelijk goed in mijn opzet geslaagd en eigenlijk kook ik wel graag, dus nieuwe receptjes opzoeken en experimenteren in de keuken lijken me wel leuk. En ook proberen veel fruit te eten en niet te veel te sneukelen.
 6. Met het vooruitzicht op meer bewegen en gezond koken, zou ik ook graag een aantal kilo willen afvallen kwestie van mij wat fitter en energieker te voelen, want nu loop ik vaak moe. Ik hoop dat het hiermee verholpen kan worden. Een kilo of drie/vier eraf zou eigenlijk ideaal zijn.
 7. Puzzelen. Ik heb nog een paar puzzels liggen die ik nog nooit gemaakt heb. Ik heb herontdekt hoe rustgevend puzzelen kan zijn, vooral als het goed vooruit gaat. Ik heb een eerste puzzel van 500 stukken reeds gemaakt en nu ben ik begonnen aan een eerste puzzel van 1000 stukken. Dat is toch een iets grotere uitdaging…
 8. Mijn huishouden op orde krijgen. Anders heb ik niet veel tijd om alles grondig onder handen te nemen en is het altijd snel, snel, snel dat ik kuis. Maar nu heb ik de tijd om al mijn kasten eens uit te kuisen en te kijken wat weg mag. Ik heb reeds al een deel gedaan, maar er is nog een deel dat op mij ligt te wachten.
 9. Creatief bezig zijn: eerst en vooral een eigen mondmasker proberen te maken en verder wat schrijven aan mijn blog, wat kleuren voor volwassenen, monumenten stickeren en toch eens dat boekje handletteren onder de loep nemen.
 10. Series en films bekijken. Nu ik toch meer tijd heb, kan ik ook wat tijd steken in series en films bekijken die ik al zolang wil zien, maar nog nooit geen tijd heb voor gehad. Ik ben reeds begonnen met het bekijken van twee nieuwe series: Chernobyl en State of the Union. Verder wil ik ook de afleveringen van Winteruur bekijken van vorig en dit jaar, waar ik reeds aan begonnen ben via VRT Nu.
 11. Verder zou ik ook eens willen grasduinen in de site Zwijgen is geen optie, omdat dit mij wel een interessant concept lijkt. Ik wil ook weer wat meer BookTube filmpjes bekijken om inspiratie op te doen en gewoon omdat ik daar wel eens graag naar kijk. Dus eigenlijk zou ik ook wat meer non-fictie video’s op het internet willen bekijken over boeken of iets meer filosofisch van inslag.
 12. Iets nieuws dat ik recentelijk ontdekt heb zijn podcasts. Daarin wil ik me nog wat verdiepen en eens kijken wat voor interessante dingen ik nog allemaal vind om te beluisteren.
 13. Zweeds. Mijn Zweedse cursus van dit jaar eens volledig herhalen en verder mijn woordenlijsten aanleggen. Ook de taken die de leerkracht Zweeds doorstuurt op tijd en stond maken. Ik heb geen flauw idee of de lessen in het volwassenonderwijs nog hervat zullen worden dit schooljaar, dus toch wat aan zelfstudie doen.
 14. In het kader van talen leren, is het misschien ook het ideale moment om een beetje mijn Duits te heropfrissen via Duolingo. Dit is een optie, maar eerst en vooral mijn Zweeds goed bijhouden.
 15. Sociaal contact onderhouden. In coronatijden is het niet evident om mensen te bezoeken, dus ik probeer wel geregeld naar vrienden en familie te bellen, skypen, whatsappen en mailen. Zodra het toegestaan is, wil ik uiteraard mijn vrienden en familie weer graag zien.
 16. Eindelijk eens de speluitleg van Paladins of the West Kingdom en Imperial Settlers Empires of the North bekijken en hopelijk ook ooit eens spelen. Verder ook eens kijken voor eventueel nog andere spellen die leuk lijken.
 17. Mijn cactussen verplanten. Wanneer er wat meer winkels open zijn en het volk wat verdeeld is, zou ik eens willen kijken voor gerief om mijn cactussen te verpotten, want ze zijn al vrij groot en een grotere pot zou hen enkel maar deugd doen. Dat staat al sinds vorig jaar op mijn to-do-list, maar het komt er maar niet van. Dus van deze periode toch eens gebruik maken om dat effectief te doen.
 18. Mijn blog onderhouden: meer recensies schrijven van boeken die nog liggen te wachten om gerecenseerd te worden. Ook proberen van de series of films die ik bekijk proberen een recensie te schrijven en ik zou ook een nieuwe rubriek willen inlassen, namelijk een wekelijkse boeken-, film- en gezelschapsspel tip en eventueel nog een tip voor een andere activiteit zodat mensen hier hopelijk inspiratie uit kunnen putten.
 19. Muziek. Eindelijk eens een gedacht maken om de albums die mijn vriend mij gegeven heeft beluisteren en herbeluisteren. Wat meer naar klassieke muziek luisteren. Nieuwe muziek ontdekken op YouTube of via de radio. Onlangs heb ik via Radio 1 John Lee Hooker ontdekt. Nog nooit van gehoord, maar wel zeer goede muziek na wat opzoekingswerk.
 20. Eens kijken om mijn tijd anders in te delen. Vorig jaar croste ik van hot naar her om allerhande activiteiten te doen en af te spreken met mensen, maar ik merk dat er een zekere coronarust over me is heen gedaald omdat ik nu eens veel tijd heb voor het huishouden en om te lezen bijvoorbeeld. Ik wil tijdens de coronaperiode eens bekijken hoe ik het anders kan aanpakken zodat ik toch niet weer mezelf voorbij hol en op tijd en stond rust nemen.

Dit zijn mijn coronamaatregelen om de zomer te overleven. Misschien worden ze dit najaar versoepeld als het weer drukker zal worden met andere activiteiten als dat weer toegestaan is. Deze doelen wil ik me wel voorop stellen om deze lente en zomer na te leven en dan zien we wel weer vanaf het najaar.