Over

IMG_20180304_123738115Ik heet Birgit Reynaert en dit is mijn blog. De blog heette aanvankelijk ‘Birgits kijk op de wereld’, omdat het mijn bedoeling was om mijn mening te schrijven over films, boeken en plaatsen die ik bezocht heb. Deze blog is echter geëvolueerd in een boekenblog (de naam is veranderd naar ‘Birgit leest’), waar ik over mijn beslommeringen schrijf in verband met lezen. Je kunt er book hauls, recensies en leesupdates terug vinden. Ik probeer dit ook af en toe te combineren met iets anders, maar daar heb ik niet altijd evenveel tijd voor.

Ik heb toegepaste taalkunde: Spaans-Frans gestudeerd en dit heeft toch wel mijn liefde voor taal gestimuleerd, alsook mijn studies Latijn-Grieks in het middelbaar. Hierdoor lees ik enorm graag en probeer ik zoveel mogelijk te lezen in mijn vrije tijd. In het dagelijkse leven ben ik administratief bediende, verkoop in een boekverdeelbedrijf. Hiervoor kan ik mijn Frans goed gebruiken en het is natuurlijk in de boekensector, wat altijd leuk is voor mij. Ik probeer van alles te lezen in de weinige tijd die ik maar heb, want er is zo veel geschreven dat het me nooit zal lukken om alles te lezen wat ik zou willen lezen in de korte tijd dat een mens hier maar op aarde leeft. Naast lezen houd ik me ook bezig met andere activiteiten, zoals films bekijken (ik ga dan ook heel graag naar de cinema), muziek beluisteren/tijdens de zomer een festivalletje doen, met vrienden afspreken, gaan shoppen en af en toe probeer ik ook wat cultuur op te snuiven door naar een toneelvoorstelling te gaan kijken of een museum te gaan bezoeken. Verder probeer ik ook wat te sporten; soms ga ik gaan wandelen of gaan zwemmen met een vriendin en recentelijk heb ik ook weer yoga opgenomen, wat ik tijdens mijn studententijd gedaan heb, maar dat nu al een aantal jaar stil lag.

Wat het lezen betreft, ik lees maandelijks toch zeker één boek, soms twee of meer. Het hangt allemaal af van hoeveel tijd ik heb, hoe vlot het boek leest en hoe dik het boek is. Dus ik probeer na het lezen redelijk snel een recensie te schrijven zodat ik mijn indrukken onmiddellijk kan neerschrijven vooraleer dat ik ze vergeet. Mijn recensies plaats ik niet alleen op deze blog, maar ik heb ook een account op Goodreads en Hebban.nl waar ik ze ook plaats. De bedoeling van mijn recensies is om een indruk te geven van wat ik vond van het boek. Anderen kunnen misschien een andere mening toegedaan zijn, maar dan is het aan de lezer om zelf te beslissen of hij het boek al dan niet zal lezen. Ik schrijf dus om leuke leestips te geven enerzijds, maar anderzijds ook als een soort reminder om later nog te weten wat ik er ook alweer precies van vond.

Als ik een goede film zie of een leuk museum bezoek, kan het zijn dat ik hierover ook iets schrijf, als ik tijd heb, want ik wil natuurlijk ook wat variatie in mijn blog brengen, maar het zal voornamelijk toch over boeken gaan.

Als jullie vragen zouden hebben, dan kunnen jullie mij altijd contacteren op bibisadventures@gmail.com

Ook ik ben bezorgd om jullie privacy en verwijs hier graag naar het privacybeleid van WordPress.com, want zij beheren de gegevens die je achterlaat op WordPress.com. Aangezien mijn blog gelinkt is aan WordPress.com ontvang ik nauwelijks gegevens van jullie. Enkel als je een blog leuk vindt of een reactie achterlaat op mijn blog of je mijn blog volgt, krijg ik je gebruikersnaam te zien, verder niets.

 

2 gedachten over “Over”

 1. whaaaa, nog een blogje ontdekt. 🙂 fijn om te zien wat je zoal allemaal leest – het zet me aan om het lezen zelf weer wat op te nemen. na de herexamens dan toch. 🙂
  ik vond – toen ik razendsnel aan het scrollen was – nog geen tips over bakken. doendoendoen, dametje !

  Like

  • Ik ben blij dat de blog je motiveert! 🙂
   Er zijn inderdaad geen tips over bakken. Vroeger toen ik thuis woonde, bakte ik zeer vaak, maar nu ik in Gent woon, doe ik dat voorlopig niet bij gebrek aan een oven, maar daar zal binnenkort verandering in komen! 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s